Groep 5B

 

Ik ben Marlies van Goor. Al 26 jaar lang werk ik met ontzettend veel plezier op de Starter, meestal in de middenbouw. Dit schooljaar sta ik samen met Quirien in groep 5b. Een ontzettend leuke en gezellige groep waar we bezig gaan met een aantal nieuwe vakken waaronder aardrijkskunde en geschiedenis. Behalve leerkracht ben ik ook Interne cultuur coördinator. Dit houdt in dat ik zorg draag voor het cultuuronderwijs en het cultuurprogramma van onze school. Cultuureducatie vind ik ontzettend belangrijk omdat het de individuele ontwikkeling van het kind stimuleert (bijvoorbeeld talentontwikkeling, het herkennen en waarderen van kunst, het onderzoekend leren), maar ook gaat het om toerusting voor de toekomst. Kinderen moeten immers later kunnen participeren in de samenleving, kunst en cultuur vormen daar een belangrijk onderdeel van. Doordat we cultuuronderwijs een volwaardige plek in het curriculum hebben gegeven mogen we ons Cultuurprofielschool noemen. Iets waar we trots op zijn!

Vorig jaar heb ik de Masteropleiding Kunsteducatie afgerond en ik hoop de komende jaren mijn kennis verder in de praktijk te brengen op onze school.

 

Ik ben Quirien Rietema.  Ik werk ruim 20 jaar in het basisonderwijs en heb daarbij op verschillende scholen gewerkt. Nu werk ik alweer 7 jaar met veel plezier op de Starter. Dit schooljaar zijn Marlies en ik een duo in groep 5a, een gezellige en fijne groep. Ik vind het leuk om met de klas te zingen, bewegend leerspelletjes te doen en om geschiedenis te geven. De kinderen in de groep zijn zo enthousiast en betrokken. Behalve leerkracht ben ik ook bouwcoördinator van de middenbouw en MT lid.  Ook begeleid ik studenten die stage lopen bij ons op school bij hun praktijkonderzoek. Het is heel leuk om deze taken te combineren met het lesgeven voor de groep.