Groep 6A

Hoi ik ben Pieter en reeds 4 jaar leerkracht bij De Starter. Ik heb altijd al een passie gehad voor mensen iets bijbrengen. Ik deed het al als tiener toen ik familie meenam op mijn eigen ontwikkelde stadwandelingen. Vandaar dat ik veel plezier beleef aan geschiedenis en aardrijkskunde. Ik heb daar eerder ook mijn baan in gevonden. Echter heb ik mij omgeschoold tot leerkracht omdat een kantoorbaan niks voor mij bleek. Het fijnst aan mijn vak vind ik in het gesprek zijn met elkaar en kennis uitwisselen. Tot ziens in groep 6!

 

Mijn naam is Masja Molema. Al een aantal jaren werk ik met veel plezier in het basisonderwijs. Sinds dit schooljaar ben ik werkzaam op de Starter in groep 6a en 8a samen met Pieter en Rosa. Mijn interesse ligt vooral bij de bovenbouw groepen. Naast het werken in het onderwijs ligt mijn passie bij muziek, lezen, koken, sporten en genieten van mijn gezin. Ik heb zin om samen met mijn collega’s er een fijn, leerzaam en gezellig schooljaar van te maken voor alle kinderen van de Starter.

 

Ik ben Marlies van Goor en woon in Winsum. Al 26 jaar lang werk ik met ontzettend veel plezier op de Starter, meestal in de middenbouw. Dit schooljaar sta ik samen met Quirien in groep 5a. Een ontzettend leuke en gezellige groep waar we bezig gaan met een aantal nieuwe vakken waaronder aardrijkskunde en geschiedenis. Behalve leerkracht ben ik ook Interne cultuur coördinator. Dit houdt in dat ik zorg draag voor het cultuuronderwijs en het cultuurprogramma van onze school. Cultuureducatie vind ik ontzettend belangrijk omdat het de individuele ontwikkeling van het kind stimuleert (bijvoorbeeld talentontwikkeling, het herkennen en waarderen van kunst, het onderzoekend leren), maar ook gaat het om toerusting voor de toekomst. Kinderen moeten immers later kunnen participeren in de samenleving, kunst en cultuur vormen daar een belangrijk onderdeel van. Doordat we cultuuronderwijs een volwaardige plek in het curriculum hebben gegeven mogen we ons Cultuurprofielschool noemen. Iets waar we trots op zijn!

Vorig jaar heb ik de Masteropleiding Kunsteducatie afgerond en ik hoop de komende jaren mijn kennis verder in de praktijk te brengen op onze school.